Een workshop over CE. Regels en verplichtingen en normen. Praktische handvatten om tot je wettelijk verplichte CE markering te komen.

Laagspanningsrichtlijn, EMC Richtlijn, ErP Richtlijn, RoHS Richtlijn, RED Richtlijn, duizelt het al een beetje of bent u thuis in alle richtlijnen? Voldoen uw producten aan deze eisen en heeft u uw documentatie op orde? Voldoet u aan uw wettelijke verplichtingen?

Het stappen plan om tot een CE markering te komen zal worden besproken, natuurlijk ondersteunt door het boek "De verlichtingsindustrie en CE".

Ruime gelegenheid zal worden gegeven voor het stellen van vragen.

Een workshop mogelijk gemaakt door door Elincom electronics.

Het programma op 24-10-2017

12:30 ontvangst met lunch aangeboden door Elincom electronics
13:15 Deel 1 van het programma

  • welkom door Elincom electronics
  • Geschiedenis en achtergronden van CE
  • Richtlijnen die nu van toepassing zijn in de verlichtingsindustrie
  • Stappenplan om tot CE te komen

15:00 Korte pauze
15:15 Deel 2 van het programma

  • Beoordelen van documenten, samenstellen TCF, CE markeren
  • Legaliteiten, regels, hints, discussie

16:15 Afsluiting met een borrel en gelegenheid voor verdere discussie en netwerken.

Uw spreker

Jaap, (Jacob), Nuesink schrijft inmiddels al enkele jaren een blog over onderwerpen die betrekking hebben op de verlichtingsindustrie. Vooral in samenhang met testen, inspecteren en certificeren. Hij is al zijn hele loopbaan betrokken geweest in de certificatie industrie. Op dit moment werkt hij voor DEKRA Certification B.V. in het verlichtingscluster. In zijn vrije tijd schrijft hij graag en is regelmatig gepubliceerd in tijdschriften waaronder [Inst]allicht, LpR, Ruimte en Licht. Hij houd zich bezig met ontwikkelingen en de regelgeving daaromtrent. 

Hij heeft keuringen uitgevoerd, inspecties gedaan, een kwaliteitsafdeling opgezet in Azië, laboratorium opgebouwd en gemanaged in Nederland, een kwaliteitsborgingssysteem opgezet. Een veelzijdige loopbaan in de kwaliteitsindustrie.

 

Elincom Electronics

Elincom is een gespecialiseerde distributeur van internationale topmerken. Ons pakket bestaat uit componenten voor elektronica-productie, industriële automatisering en ledverlichting.

We verzorgen al meer dan 40 jaar succesvolle standaard en maatwerk oplossingen, door het volledige traject support te bieden. Vanaf het initiële design, naar prototyping tot aan leveringen voor serieproductie. De kennis en ervaring van onze fabrikanten vormt een groot deel van onze meerwaarde. Hiermee heeft u toegang tot de eigenlijke ontwikkelaars van de componenten.

We bieden hiervoor onder meer COB leds van Citizen, leddrivers van Fulham en thermische oplossingen van Furukawa.

Registreer nu!!

De bijdrage voor dit evenement is inclusief de lunch, koffie thee, borrel en beschikbaarstelling van de presentaties achteraf.

Deelnemers ontvangen het boek "CE en de verlichtingsindustrie".*

Schrijf je nu in en ontvang het boek nog voor het evenement, indien gewenst.

De kosten voor dit evenement bedragen EUR 59,95 inclusief BTW.

Wilt u het boek nog ontvangen voor het evenement om u voor te bereiden? U kunt dat bij de opties aangeven. Tegen een meerprijs van de verzendkosten krijgt u dan het boek vooraf toegestuurd.

*al in het bezit van het boek? Neem even contact met ons op!

Locatie

FHI, Federatie van Technologiebranches
Dodeweg 6
3832 RC Leusden

Ontvangst op Dinsdag 24 oktober 2017 vanaf 12:30

Wij horen graag van u.