20131124-001605.jpgMijn naam is Jacob (in Nederland Jaap) en ben begonnen in de verlichtingsindustrie direct na mijn studie. Ik heb diverse jaren als meettechnicus gewerkt en doorgestroomd naar groepschef en later naar project manager in een ander team. Ik ben vertrokken bij het bedrijf om voor een import bedrijf te gaan werken. Daar heb ik veel ervaring opgedaan en vooral een ander zicht gekregen op hoe de markt naar certificatie kijkt. Bij deze organisatie heb ik een kwaliteitsborgingssysteem opgezet en samen met mijn Chinese collega’s succesvol de algehele kwaliteit van de producten weten te verbeteren.

Nadat mijn oude werkgever mij gevraagd had om terug te komen en mijn echte passie nog vooral in de verlichting lag ben ik doorgegroeid naar business developer / account manager binnen het cluster verlichting. De functie betreft zeker niet alleen het contact met die accounts maar voor een groot deel de ontwikkeling van nieuwe diensten. Door het frequente en intensieve contact met klanten geeft dat ook een goede invulling van de rol. Buiten deze hoofdtaken ben ik ook vaak te vinden op grote evenementen en spreek daar over de ontwikkelingen binnen het testen en certificeren in de verlichtingsindustrie. Op deze wijze kan ik de ontwikkelingen ook nauwgezet blijven volgen.

Waarom deze blog? Voor is het een manier om kennis te delen over vragen die regelmatig gesteld worden. Vragen waarop het antwoord voor mij gesneden koek is maar waar lang niet iedereen zo direct antwoord op heeft. Ik wil informatie delen over ontwikkelingen binnen de test en certificatie industrie. Als je onderwerpen hebt die mogelijk geschikt zijn voor een artikel laat het weten ik schrijf het liefst over dingen die mijn lezers bezig houden.

Ik hoop dat deze blog kan bijdragen aan de ontwikkeling van bedrijven en van personen dus kom regelmatig terug en dan hoop ik dat het dagelijkse werk makkelijker wordt door de informatie die hier te vinden is.

Bedankt!

Jacob